בסוף ספטמבר 2022, נחתתי בברצלונה. נפגשתי וראיינתי את ברנדיטה לאסו (Bernadita Laso), מנהלת הקהילה של ה-HUB.
קצת רקע על המקום:
ה-HUB ממוקם בשכונה פריפריאלית בעיר, מתוך מטרה לפתח את השכונה ולמשוך אליה עסקים נוספים. ה-HUB עצמו הוא OPEN SPACE עם חדרי ישיבות ועם מרפסת ענקית, בה חברי הקהילה יכולים לשבת, לנהל שיחות או לעבוד. בחלל ישנם בגדים יד שניה, אותם ניתן לרכוש ולעיתים אף יצירות אומנות שנעשו על-ידי חברי הקהילה, המוצאים למכירה גם כן.
המניפסט של המקום:
דע\י את החוזקות שלך.
התמקד\י במטרה שלך.
הרחב\י את הידע שלך.
תוציא\י את הרעיונות שלך לפועל.
הגדירו יעדים ומועדים.
שתפו פעולה ובנו רשת משלכם.
לבקש עזרה, להשתתף, להתמיד.
לבנות, להסתכן, לנסות שוב.
שתפו, חגגו ועשו אימפקט.
הרעיון המרכזי של המקום הוא הגשמת המטרות והיעדים בעזרת הקהילה. מתקיימים מספר מעגלים קהילתיים מבחינת ה-HUB: קהילת המנויים של ה-HUB המקומי, הקהילה הגלובאלית (נמצאים בכ-60 מדינות) והקהילה המקומית במדינה בה הם נמצאים.
חזונו של ה-HUB הוא To make the world a better place בעזרת חברי הקהילה (יש יותר מ-110 HUBS פזורים ברחבי העולם).
השליחות של הקהילה היא לעורר השראה, להתחבר ולתת דחיפה למי שמוכן להשפיע לטובה באמצעות המקצועיות והיזמות שקיימת בהם.
תפקידה של מנהלת הקהילות ב-HUB
מנהלת הקהילות אחראית על השירותים ועל תיאום המקום למנויים. היא מקיימת שיחות היכרות עם חברי הקהילה החדשים, כך שאחרי היכרות עימם, יש ביכולתה לחבר אנשים על-פי הפרופיל שלהם\ן ולרשת. בנוסף, היא מסייעת לקהילת ה-HUB לקדם את הפרויקטים שלהם גם ברשתות החברתיות הפנימיות של ה-HUB.
בברצלונה ישנם מעל 100 חברי קהילה ובמדריד מעל 2000 והמנויים יכולים לעבוד מהיכן שרק רוצים.
כחלק מהמודל העיסקי, עובדי ה-HUB אשר פיתחו כלי הערכה ומדידה, נותנים שירותי ייעוץ על מגוון נושאים, כגון: קיימות, כלכלה מעגלית, אימפקט חברתי-עיסקי. חלק מהפרוייקטים מתקיימים במגזר הציבורי וחלקם במגזר העיסקי. החלק המהמם לדעתי (אבל אני פריקית של קהילות:)) הוא שניתן להתנדב בקהילה המקומית וכך לקבל שימוש חינמי ב-HUB!
ברנדיטה הגיעה לספרד מדרום אמריקה והתאהבה בעבודתה. אחד הדברים שהיא הכי אוהבת בעבודה זה יצירת החיבורים והקשרים, פתיחת דלתות, הקשבה וידיעה כי בכל הפעולות שהיא עושה מתקיימת הדדיות ואדוות. "הקהילה בנויה על ההבנה שכל המעשים שלנו הם הוליסטים, הצלחה של אחד היא הצלחה של כל הקהילה, כי כולנו מחוברים ומחוברות. אי אפשר ללכת נגד הזרם, כי זה יפגע בכל המערכת והאקוסיסטם", אומרת ברנדיטה.
עקב משבר הקורונה והמעבר לדיגיטל, קשרים אישיים נפגעו. מה שאתגר את הקהילתיות של ה-HUB כיוון שהערך המוסף שלה נפגע. מלבד הקשרים הבינאישיים, נפגעו גם הקשרים העסקיים וזה השפיע על תחושת הפיתוח האישי והמקצועי של חברי הקהילה. "היום הצלחנו לשקם את זה״ אומרת ברנדיטה, ״ישנם הרבה פרוייקטים בהרצה, לדוגמה: לנשים אפריקאיות, יצרנו תערוכה של הנשים ועזרנו להציג אותה בכל ברצלונה, התערוכה עזרה לגייס כספים לפרוייקט. לימדנו בסדנאות על-ידי משקיעים לנשים, על מנת ללמדן התנהלות כלכלית".
כל שבוע יש ב-HUB אירוע קהילתי אחר, הוא יכול להיות לטובת אחד החברים, או ליצירת קשרים בין חברי הקהילה. יש גם ארועים המשלבים את כל האקוסיסטם של ה-HUB (קהילת המקום, חברי קהילה מהאבים אחרים, משקיעים וכו').
בקיצור, אני הוקסמתי, אם אתם מגיעים לברצלונה, סעו לבקר!!
בתמונה: ברנדיטה ואני
Comments